Deák Óvoda

A NYUGALOM ZÖLD SZIGETE

Alapítványunk

Kérjük, hogy támogassa  adója 1%-ával a

Deák Ovi Gyermekeiért Alapítványt
Adószámunk: 18289079-1-41

Étkezés

lemondása

Ebédlemondás a deakovi@deakovi.hu email címen lehetséges, előző nap 8.15-ig!

Eseménynaptár

Mostanában nincsenek események

Tulipán csoport

Ez történt februárban

Beszélgettünk az évszakok változásáról, a téli időjárásról. Az időjárás jellemző jegyeit megfigyeltük. Megtanultuk a dér, a köd, a zúzmara kifejezéseket, azok tulajdonságait. Folyamatosan figyeltük, történik-e a természetben változás.

   A hónap elején Medve-napot tartottunk a népszokáshoz kapcsolódóan. Megnéztük a Kuckóban berendezett Mackó kiállítást. Beszéltünk arról melyik medve fajta hol él, mik a medvék jellemző tulajdonságai, hogyan táplálkoznak.

   Különböző méréseket, összehasonlításokat, becsléseket végeztünk: tárgyak hosszúságát, szélességét, magasságát; különböző méretű edények űrtartalmát; kisebb játékok súlyát.

   Farsangra készülve festettünk lufi formát festék folttal, kevertük a színeket; gömbölyítettünk kókuszgolyót. Festettünk szabad téma választással, több szín használatával; tanultuk az ecset kimosását, új szín használatát. Ragasztottunk hóvirág képet vatta korongból és filc anyagból.

   Megtanultuk A Hüvelyk ujjam és a Szigóri, móri mondókákat; az Érik a dinnye, a Kering az orsó, a Sánta bice és a kendő elejő énekes játékot és a Jöttem karikán dalt. A mondókák, dalok közben érzékeltettük az egyenletes lüktetést, és a ritmust. Különböző hangszerek és tárgyak hangszíneit figyeltük meg. Énekeltünk, mondókáztunk dallam, ill. szöveg elbújtatásával.

   Megtanultuk Vidor Miklós: Bolondbál, Kányádi Sándor: Ez a tél és Osváth Erzsébet: Nyújtózik a hóvirág c. verseket.

   A gyerekek meghallgatták többi között A kesztyű, A róka, a medve és a szegény ember  c. meséket, ill. Kormos István: Mese Csirió mókuskáról verses mesét.

   Torna foglalkozáson futottunk, másztunk padon, zsámolyon; bukfenceztünk; különböző mozgó felületeken jártunk; labdát egy kézzel dobtuk célba. Többféle mozgásos játékot játszottunk. Lúdtalp tornáztunk.  

   Rendszeresen játszottunk anyanyelvi játékokat.

  

Készültünk a farsangra, verssel, kókuszgolyóval, játékokkal. Farsang napján egymás jelmezeit örömmel néztük, mindenki a sajátjában jól érezte magát. Az együtt készített süteményt boldogan ettük meg. A mozgásos versenyjátékokban szinte mindenki részt vett. A délutáni szülőkkel tartott közös játékokban is sokan játszottak, versenyeztek.

 

Ez történt Januárban

Az ünnepek után beszélgettünk az otthon töltött idő családi programjairól. Beszélgettünk a szülők és általában véve az emberek munkájáról. Összehasonlítottunk munkaeszközöket. Eljátszottunk mozdulatokkal ismertebb munkafolyamatokat.

   Megneveztük, megmutattuk a testrészeket, beszélgettünk a belső szervekről és az érzékszervekről. Mindezt játékos feladatokban, helyzetekben.

   Megszámláltunk mindent, ami a közelünkben volt. Próbáltuk ránézésre (számlálás nélkül) megmondani, hogy adott tárgyból mennyit látunk, a dobókockával mennyit dobtunk.  

   Festettünk hóembert, malacot, házat és fát különböző ecsetkezelési technikával. Hajtogattunk színespapírból malac és farkas ujjbábot.

   Megtanultuk a Cini, cini, a Dirmeg, dörmög és a Madarak voltunk mondókákat; a Cicukám kelj fel, az Itt ül egy kis kosárba és a Benn a bárány énekes játékokat; az Országúton dalt. A mondókák, dalok közben érzékeltettük az egyenletes lüktetést, és a ritmust. Ritmushangszereket hangoztattunk. Énekeltünk, mondókáztunk halkabban, hangosabban. Ismerkedtünk a zenei szünet érzékelésével.

   Megtanultuk Kányádi Sándor: Aki fázik és Tordon Ákos: Madárszálló c. verseket.

   A gyerekek meghallgatták többi között A kismalac és a farkasok; Az aranytarajos kiskakas és A csillagszemű juhász c. meséket.

   Torna foglalkozáson labdát gurítottak, leütöttek, elfogtak, különböző labdás játékokat játszottak; másztak vízszintes tornaszereken (padon, zsámolyon stb.); célba ugrottak, távolugrottak, ugróiskolán haladtak át. Többféle mozgásos játékot játszottunk. Lúdtalp tornáztunk.  

   Rendszeresen játszottunk anyanyelvi játékokat. Az emberek foglalkozásaival és a tesrészekkel kapcsolatos szavakat használva.

Csoportjaink

Információk

show Óvodán nyitva: 

Ügyelet:

Deák Óvoda

Címünk:
1041. Budapest, Deák Ferenc utca. 95.

Email: deakovi@deakovi.hu
Telefon: +36 1 369 6307

Alapítványunk

Kérjük, hogy támogassa  adója 1%-ával a

Deák Ovi Gyermekeiért Alapítványt
Adószámunk: 18289079-1-41